Okusi proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Okusi proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Okusi proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Zašto istok Hrvatske slovi za gurmanski hram otkrit ćete posjetite li ovaj kraj od 24. do 28. travnja kada se u restoranima nude neodoljivi meniji po promotivnim cijenama.

Oduvijek se u Slavoniji i Srijemu najbolje jelo. Tu je svako jelo pripremljeno na najfiniji način i posluženo s puno ljubavi. Proljeće je prava prigoda da se u to uvjerite, osobito posjetite li Vukovarsko-srijemsku županiju od 24. do 28. travnja u vrijeme trajanja eno-gastro manifestacije “Okusi proljeća”.

U to vrijeme, restorani, nositelji oznake “Okusi Srijema i Slavonije”, istinskim gurmanima i ljubiteljima gastronomije nudit će posebno kreirane menije po promotivnim cijenama. Tako će hladno predjelo, glavno jelo i desert stajati samo 55 kuna, a odlučite li uz to za aperitiv i juhu, cijena je 85 kuna.


Kulen i rakija


Kušaonica rakija

“Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje manifestacije ‘Dani jeseni’, odlučili smo se za proljetni gurmanski doživljaj Slavonije i Srijema. Tako Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta promocije autohtone gastronomije organizira još jedan svojevrsni tjedan otvorenih vrata u kojem sudjeluje sedam restorana: Admiral i Hotel Villa Lenije iz Vinkovaca, Gondola iz Sotina, Acin salaš iz Tordinaca, Aquarius iz Bošnjaka te Iločki podrumi i hotel Dunav iz Iloka”, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.


Smuđ na žaru

Doći na istok Hrvatske, a ne kušati suhomesnate delicije – kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Uživat ćete u siru u vrhnju, smuđu i šaranu, sarmi, najfinijoj piletini, junetini ili svinjetini…

Privući će vas i jela iz kotlića začinjena domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca…


Šokaćke palačinke

Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačcima, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači, piti od jabuka… I mogli bismo nabrajati unedogled, no važno je znati da niti jedan ručak ili večera ne može započeti bez čokanjčića mirisne šljivovice, niti može završiti bez nadaleko poznatih vina srijemskog vinogorja.


Carski drobljenac (šmarn)


Domaća satrica


Krumpir salata


Pekmez i sušeno voće


Povrće sa žara


Rezanci s makom


Rezanci s orasima, makom i sirom te palačinke s orasima u umaku

Foto: Dražen Bota

Related

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*